Цена со 10% ДДВ.
Внесете ја својата е-пошта и ќе Ви пратиме порака кога продуктот ќе биде достапен на залиха.
Бесплатна достава над 950 ден.
Комбинирајте ги паметно вашите нарачки!
Време на испорака: 1-2 работни дена
Неверојатно јаткаст и благ вкус!
Екстрактот од органски квасец од спелта на BIOVEGAN се одликува со малку јаткаст мирис. Хилдегард фон Бинген ja ценел спелта поради нејзината висока содржина на протеини, витамини и минерали. Квасецот е направен од органска спелта.
- Органски производ добиен според Еко регулативата на ЕУ
- Погоден за вегани
- Bioland е водечка асоцијација за органско земјоделство во Германија
Леб од квасец од спелта
Потребни состојки за 2 леба:
700 g брашно од спелта
300 g 'ржано брашно
2 ќесички BIOVEGAN Master квасец за печење
2 лажички сол
650 ml млака вода
масло за јадење за подмачкување на тавата за леб
Начин на подготовка: Добро измешајте ги сите суви состојки. Додадете 650 ml вода и месете 5 минути. Покријте го тестото и оставете го на топло место да отстои околу 60 минути. Потоа повторно замесете го тестото. Поделете го тестото на половина и ставете го во 2 подмачкани тави за леб. Покријте го тестото и оставете го да отстои околу 30 минути. Загрејте ја рерната на 190 °C во конвекциона рерна или 210 °C на горниот/долниот грејач. Потоа печете ги лебовите со сад со вода приближно 60 минути. По печењето, превртете ги лебовите и оставете ги целосно да се изладат на решетка.
Забелешка:
- Екстрактот од органски квасец од спелта не може да се користи за да се направи стартер култура.
- Самото кисело тесто нема моќ на подигнување.
- За 1 kg брашно потребни се 2 ќесички квасец за печење BIOVEGAN Master.
Состав: Мелени производи од интегрална пченица (спелт)*. (Може да содржи траги од соја, сенф, лупини и јаткасти плодови).
*од контролирано органско земјоделство
Ги содржи следните алергени состојки: Глутен.
Хранливи вредности на 100 g:
Енергија: 1525 kJ/360 kcal
Масти: 3 g
од кои заситени: 0,5 g
Јаглехидрати: 57 g
од кои шеќери: < 0,5 g
Растителни влакна: 8,3 g
Протеини: 1,5 g
Сол: < 0,01 g
Ви благодариме за споделеното мислење и за вашата доверба!
Оставете коментар